کپسول گاز

آشنایی با سیلندر گاز ( کپسول گاز )

هدف از این مقاله انتقال اطلاعات اولیه و تعاریف کلی در مورد سیلندر گاز ( کپسول گاز )  و تجهیزات جانبی آن برای آشنایی بیشتر مصرف کنندگان سیلندر گاز ( کپسول گاز ) تحت فشار می باشد.

در این مقاله با این موارد آشنا خواهید شد:

  • آشنایی با سیلندر گاز ( کپسول گاز )
  • آشنایی با جنس سیلندر گاز ( کپسول گاز )
  • مقررات و آزمایش
  • شیر سیلندر گاز
  • رگلاتور سیلندر گاز
  • ایمنی و استاندارد
  • کد گذاری رنگ ها
  • تیوپ ذخیره گاز
  • بانک دخیره گاز
  • پالت منیفولد

  • آشنایی با سیلندر گاز ( کپسول گاز ) Gas cylinder:

سیلندر گاز ( کپسول گاز ) نوعی مخزن تحت فشار است که برای ذخیره‌سازی و نگهداری گازها در بالای فشار اتمسفر استفاده می‌شود. در سایر کشورها سیلندر گاز ( کپسول گاز ) با فشار بالا را مخزن، تانک ( Tank ) و بطری ( Bottle ) هم می‌نامند. ویژگی‌های فیزیکی محتوای ذخیره‌شده در داخل سیلندر تعیین می‌کنند که آیا آن محتوا به حالت مایع، بخار یا گاز فشرده، سیال فوق بحرانی یا محلول در یک ماده بستر است.

مهندسان طراحی سیلندر گاز ( کپسول گاز ) معمولی را به‌صورت طولی و ایستاده با انتهایی صاف انجام می‌دهند و شیر و قطعه اتصال را برای متصل شدن به تجهیزات گیرنده در سر قرار می‌دهند.

  • اصطلاح سیلندر نباید با مخزن ( تانک ) اشتباه گرفته شود. تانک یک ظرف روباز یا دارای تهویه است که مایعات را تحت نیروی گرانش ذخیره می کند. اگرچه اصطلاح مخزن غواصی معمولاً برای اشاره به سیلندرهای مورد استفاده در زیر آب برای تأمین اکسیژن تنفسی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

  • سایز سیلندر های گاز: 

در ایالات متحده معمولاً برای اشاره به گاز مایع از اصطلاح گاز بطری ( Bottled Gas ) استفاده می‌شود. گاهی در پزشکی و خصوصاً برای مخزن اکسیژن قابل حمل از گاز بطری استفاده می‌شود. معمولاً گازهای صنعتی بسته‌بندی‌شده را سیلندر گاز ( کپسول گاز ) می‌نامند. اما گاهی از اصطلاح گاز بطری هم استفاده می‌شود. برای سیلندرهای گاز حاوی پروپان از اصطلاح تانک پروپان هم استفاده می‌شود.

در انگلستان و دیگر بخش‌های اروپا، در هر کاربردی، چه صنعتی، چه پزشکی یا گاز مایع، از اصطلاح گاز بطری استفاده می‌کنند. برعکس، در ایالات متحده، به گاز مایع LPG می‌گویند و این گاز با استفاده از یکی از نام‌های تجاری متعددش یا بسته به حرارت خروجی مورد نیاز، به بوتان یا پروپان اشاره دارد.

لازم به ذکر است سیلندرهای گاز ( کپسول گاز )  تحت فشار در انواع سایز ها قابل تولید می باشد ( سایزهای ۲ – ۵ -۱۰ – ۲۰ -۴۰  -۵۰ لیتری )

  • جنس سیلندر گاز Material:

براساس کدهای طراحی، استانداردهای کاربرد و هزینه مواد، تولیدکنندگان بیشتر سیلندرها را از استیل بدون جوش می‌سازند. این استیل به گونه‌ای طراحی شده است که در برابر فرسایش مقاوم باشد. همچنین، برخی از سیلندرهای کم‌وزن جدید از استیل ضدزنگ و مواد کامپوزیت تولید می‌شوند. به دلیل مقاومت کششی بسیار بالای پلیمر تقویت‌شده با فیبر کربن، این محفظه‌ها می‌توانند بسیار سبک باشند، اما تولید آن‌ها سخت‌تر است.

  • بازرسی سیلندر گاز ( کپسول گاز ) :

سیلندر های گاز تقویت‌شده یا ساخته‌شده با مواد فیبری معمولاً نسبت به سیلندر های گاز ( کپسول گاز ) فلزی بررسی بیشتری نیاز دارند، مثلاً هر سال به جای هر ۵ سال، و باید دقیق‌تر از سیلندرهای فلزی بررسی شوند. ممکن است طول عمر محدودی داشته باشند.

مؤسسه‌های مربوطه بازه بررسی سیلندر های گاز استیل را از ۵ یا ۶ سال به ۱۰ سال افزایش داده‌اند. (در ایران، مسئولان همچنان بازه تست سیلندرها را ۵ سال حفظ کرده‌اند.) مهندسان سیلندرهای گاز کامپوزیت فیبری را در اصل برای طول عمر محدودی بین ۱۵، ۲۰ یا ۳۰ سال طراحی کردند. اما امروزه، افراد می‌توانند از سیلندرهای استیل تا حدود ۷۰ سال استفاده کنند و با انجام آزمایش و بررسی مرتب، بیشتر از این نیز از آن‌ها بهره‌برداری کنند. سیلندرهای کامپوزیتی تا زمانی که آسیبی نبینند، عمر نامحدود خواهند داشت.

از زمانی که از مواد کمپوزیت فایبرگلاس برای تقویت سیلندر های گاز استفاده شد ساختارهای متنوعی برای محفظه‌های با فشار بالا به وجود آمده است.

 مواد استفاده شده در ساخت سیلندرهای گاز تحت فشار:

  • فولاد کربن – منگنز
  • فولاد نیکل- کروم
  • فولاد ضد زنگ
  • آلیاژهای آلومینیوم

در ایران ساخت سیلندر های گاز تحت فشار مطابق با استاندارد ملی ۷۹۰۹ می باشد.

  • آزمایش ها:

بیشتر کشورهای جهان مقررات خاصی برای حمل و نقل سیلندرهای گاز ( کپسول گاز ) با فشار بالا وضع کرده‌اند. در ایالات متحده، مسئولیت این امر بر عهده وزارت حمل و نقل ایالات متحده (DOT) است. در انگلستان، وزارت حمل و نقل (DFT) مقررات حمل و نقل اروپا (ADR) را اجرا می‌کند. در کانادا، حمل و نقل کانادا (TC) نهاد مسئول این موضوع است. همچنین، آژانس‌های مستقل مانند آزمایشگاه‌های Underwriters (UL) ممکن است ملزومات اضافی برای طراحی یا عملکرد سیلندرها تعیین کنند. هر سازنده سیلندر با فشار بالا موظف است یک نماینده کیفی مستقل داشته باشد تا کیفیت و ایمنی محصولات خود را بررسی کند.

در انگلستان اجرای مقررات برعهدۀ « مقام صلاحیت‌دار » – وزارت حمل و نقل (DfT) – است و تعیین آزمونگرهای مجاز سیلندرها توسط سرویس اعتبارگذاری پادشاهی انگلستان ( UKAS ) انجام می‌شود. این سرویس در مورد تأیید افراد توسط آژانس صدور گواهی خودرو ( VCA ) نظر می‌دهد.

  • انواع تست سیلندر: 

برای آزمایش سیلندر های گاز ( کپسول گاز ) مختلف آزمایش‌های متعددی وجود دارد. تست هیدرواستاتیک، تست انفجار، ( burst test ) مقاومت کششی نهایی، تست اثر چارپی و چرخۀ فشار برخی از معمول ترین این آزمایش‌ها هستند.

معمولاً در فرایند ساخت اطلاعات مهم روی سیلندر چاپ یا حک دائمی می‌شوند. معمولاً این اطلاعات شامل نوع سیلندر، فشار کار یا سرویس، شماره سریال، تاریخ ساخت، کد ثبت‌شدۀ سازنده و گاهی فشار آزمایشی هستند. بسته به مقررات ممکن است اطلاعات دیگری هم روی سیلندر چاپ شود.

سیلندرهای پرفشاری که -بیشترشان- بارها استفاده می‌شوند به شکل هیدرواستاتیک یا اولتراسونیک قابل آزمایش هستند و هرچند سال یک بار از نظر ظاهری بررسی می‌شوند. در ایالات متحده، بسته به نوع سیلندر و کاری که انجام می‌دهد، آزمایش هیدرواستاتیک یا التراسونیک هر پنج سال یک بار یا هر ده سال یک بار ضروری است.

  • شیر سیلندر گاز Valve:

در بالای سیلندر های گاز ( کپسول گاز ) ، شیر نصب می‌شود. هنگام ذخیره‌سازی، حمل و جابجایی، اگر از گاز استفاده نمی‌شود، باید یک کلاهک روی شیر قرار دهید تا در صورت افتادن سیلندر، شیر آسیب نبیند یا نشکند. گاهی به جای کلاهک، یک بست یا حلقه دور اجزای شیر قرار می‌دهند.

معمولاً به شیری که روی سیلندرهای صنعتی، پزشکی و غواصی قرار دارد بنا به نوع گاز و استاندارد آن متفاوت می باشند. این شیر ها بنا به نوع استاندارد و خواص گازی که دارند راست گرد و چپ گرد می باشند.

استاندارد ها در دنیا متفاوت هستند:

  • CGA استاندارد آمریکا 
  • DIN 477 استاندارد آلمان 
  • BS 314 استاندارد بریتانیا 
  • AFNOR استاندارد فرانسه 
  • UNI استاندارد ایتالیا

در ایران بیشتر شیر سیلندر ها دارای استاندارد BS 314 و DIN 477 می باشند.

زمانی که ما از یک منبع گازی ( سیلندر، پالت و …  ) با فشار زیاد می خواهیم استفاده کنیم نیاز به تجهیزاتی به نام رگلاتور داریم. رگلاتور ها فشار بالای گازی را به فشار مناسب برای مصرف تبدیل می کند. به صورت کلی رگلاتور ها یا تک مرحله ای هستند یا دو مرحله ای.

مهمترین تفاوت رگلاتور تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای در ثبات فشار گاز خروجی است. در رگلاتور دو مرحله‌ای، فشار در دو مرحله کاهش می‌یابد: در مرحله اول، مهندسان مقدار زیادی از فشار را کاهش می‌دهند و در مرحله دوم، مقدار بسیار کمی را کاهش می‌دهند. بنابراین، فشار و نرخ خروج گاز از این رگلاتورها ثابت باقی می‌مانند.

دسته بندی رگلاتورها در محل مصرف:

  • رگلاتورهای سرکپسولی
  • رگلاتورهای بین خطی یا لاین
  • رگلاتورهای نقطه مصرف Point of use
  • پانل های تأمین گاز ( تک ورودی یا دو ورودی )
  • کدگذاری رنگ ها : 

سیلندرهای گاز ( کپسول گاز ) معمولاً کدگذاریِ رنگی شده‌اند. اما کدها در حوزه‌های قانونی مختلف استاندارد نیستند و گاهی مقرراتی ندارند.

نمی‌توان به راحتی از رنگ سیلندر برای شناسایی محصول استفاده کرد؛ بلکه افراد ماهیت گاز داخل سیلندر را از طریق برچسب‌هایی که روی آن‌ها قرار می‌گیرد تشخیص می‌دهند.
  • تیوب ذخیره گاز: 

برای ذخیرۀ حجم بیشتر گاز فشرده می‌توان از واحدهای ذخیرۀ گاز به نام تیوب استفاده کرد. تیوب‌ها نسبت به سیلندرهای تحت فشار قطورتر و طویل‌تر بوده و معمولاً در هر دو سرشان گلویی بسته‌شده‌ای دارند. این تیوب‌ها را می‌توان به تنهایی یا گروهی روی تریلر، پایه‌های دائمی یا فریم‌های حمل با چند وسیلۀ نقلیه قرار، سوار کرد. به دلیل طول زیادی که تیوب‌ها دارند به شکل عمودی روی سازه‌های متحرک سوار می‌شوند. در استفاده‌های عادی این تیوب‌ها را به هم وصل کرده و به عنوان یک واحد مدیریت می‌کنند.

  • بانک ذخیره گاز : 

گروهی از سیلندرهای گاز ( کپسول گاز ) به اندازه‌های مشابه را با هم سوار کرده و به یک سیستم چندشاخه وصل می‌کنند تا ظرفیت ذخیره‌سازی بزرگتری از یک سیلندر استاندارد به دست آید. معمولاً به این ساختار بانک سیلندر یا بانک ذخیرۀ گاز گفته می‌شود. این سیستم چندشاخه به نحوی قابل تنظیم است که امکان جریان همزمان ازهمۀ سیلندرها باشد، یعنی سیستم پرکنندۀ آبشاری، که در آن گاز طبق کمترین اختلاف فشار مثبت بین سیلندر مقصد و سیلندر ذخیره از سیلندرها خارج می‌شود. این روش طریق کارآمدتری برای استفاده از گاز فشرده‌ شده است.

  • پالت منیفولد : 

گروهی از سیلندرهای گاز ( کپسول گاز ) پرفشار است که بر روی چارچوب حمل و نقل و ذخیره سوار شده‌اند. و در هر پالت معمولاً ۱۶ سیلندر وجود دارد. هر سیلندر حدود ۵۰ لیتر ظرفیت دارد و به شکل ایستاده در چهار ردیف چهارتایی روی یک پایۀ مربعی با فریم مربعی سوار شده‌اند. این پالت ها از بالا به وسیله جرثقیل و از پایین به وسیله لیفتراک قابل جابجایی و حمل می باشند. سیلندرها معمولاً به شکل یک چندشاخه به یکدیگر وصل هستند و به عنوان یک واحد استفاده می‌شوند. اما آرایش‌ها و ساختارها می‌تواند متنوع باشد.

البته این پالت ها برای سیلندرهایی در سایزهای مختلف قابل اجرا می باشد و می تواند تعداد آن ۲، ۴، ۹، ۱۲، ۱۶ و ۲۵ تایی و بنا به میزان مصرف مشتری قابل تأمین است.

برخی منابع از: Perplexity ai

124 دیدگاه در آشنایی با سیلندر گاز ( کپسول گاز )
  1. دیدگاه *

  2. دیدگاه *
    سلام
    ممنون میشم نام برندهای سیلندر های گاز هاتون رو برای فروش بفرمایید.

    • سلام
      شرکت دایان گاز نماینده انحصاری شرکت پارس ام سی اس در زمینه سیلندرهای صنعتی و پزشکی می باشد.

  3. دیدگاه *
    سلام
    شرکت شما گاز رو به همراه سیلندر میفروشه؟

    • سلام
      بله شرکت دایان گاز نماینده انحصاری شرکت پارس ام سی اس در زمینه سیلندرهای صنعتی و پزشکی می باشد.

  4. دیدگاه *
    سلام
    سایز سیلندرهای موجود برای فروش رو لطف میفرمایید؟
    ممنون

  5. دیدگاه *
    سلام
    به جز تفاوت در ثبات فشار گاز خروجی چه تفاوت های دیگری بین رگلاتورهای تک مرحله ای و دو مرحله ای وجود دارد؟

    • سلام
      در صورتیکه نیاز به خروجی با دقت های کمتر از یک بار داشته باشید می بایستی از رگلاتورهای ۲ مرحله ای استفاده کنید و در کل دقت خروجی رگلاتور ۲مرحله ای بسیار بالاست.

  6. دیدگاه *
    چه زمانی از رگلاتورهای نقطه مصرف استفاده می شود؟

    • زمانیکه نیاز باشد فشار در نقطه ی مصرف تنظیم شود و نیاز به دقت بالا وجود داشته باشد از رگلاتور نقطه ی مصرف استفاده می شود.

  7. دیدگاه *
    در سیلندرهای گازی چه تفاوتی بین شیرهای راستگرد و چپگردی که روی آن بسته می شود، هست؟

  8. فرق سیلندر گاز با کپسول گاز در چیست ؟

    • سیلندر گاز و کپسول گاز هر دو یکی هستند اما در عرف بازار کلمه کپسول گاز رایج تر است اما در لایه مصرف کنندگان و فروشندگان حرفه ای و تخصصی از کلمه ی سیلندر استفاده می کنند.
      هر چیز در بسته ای کپسول تلقی می شود مانند کپسول های خوراکی مثل کپسول قرص، کپسول قهوه، کپسول گاز کمپینگ اما سیلندر اصولاً شامل سیلندرهای فولادی بدون درز یا با درز هستند.

  9. کپسول گاز آلومینیومی موجود دارید . چه سایز کپسول گاز

  10. قیمت سیلندر گاز ۲۰ و ۵۰ لیتری چقدر است ؟

    • سلام
      برای اطلاع از قیمت ها لطفاً با بخش فروش تجارت بین الملل گاز دایان تماس حاصل فرمایید.
      شماره تماس: ۰۲۱۲۲۰۷۰۷۱۸ داخلی: ۱۰۱، ۱۰۳، ۱۰۷

  11. سیلندر گاز ۶۸ لیتری هم تولید میکنید ؟

    • شرکت دایان گاز نماینده انحصاری شرکت پارس ام سی اس در زمینه تولید سیلندر می باشد. شرکت پارس ام سی اس تولید کننده سیلندرهای ۲۰ لیتری تا ۶۸ لیتری می باشد.

  12. کپسول اکسیژن ۱۰ لیتری ایرانی بهتر است یا خارجی

    • در مقایسه بین سیلندرهای ایرانی و چینی می توان گفت سیلندرهای ۲۰، ۴۰، ۵۰ لیتری ساخت چند شرکت محدود ایرانی با کیفیتی برابر و حتی بالاتر از برندهای چینی تولید می شود و این سیلندرها دارای تمامی استانداردهای جهانی و گواهینامه استاندارد تایید نوع (Type Approval) می باشند اما شاید بتوان گفت سیلندرهای ۱۰ لیتری چینی کیفیت بهتری نسبت به یک یا دو مدل ایرانی دارند.

  13. قیمت سیلندر ۴۰ لیتری چند است ؟

    • جهت اطلاع از قیمت ها لطفاً با بخش فروش شرکت “تجارت بین الملل گاز دایان” تماس حاصل فرمایید.
      شماره تماس:۰۲۱۲۲۰۷۰۷۱۸ داخلی:۱۰۱ و ۱۰۳ و ۱۰۷

  14. قیمت سیلندر ۵۰ لیتری چینی چند ؟

    • سلام
      جهت اطلاع از قیمت ها لطفاً با بخش فروش شرکت ” تجارت بین الملل دایان گاز” تماس حاصل فرمایید.
      شماره تماس: ۰۲۱۲۲۰۷۰۷۱۸ داخلی ۱۰۱، ۱۰۳، ۱۰۷

  15. چرا برخی به سیلندر گاز می‌گویند کپسول گاز ؟

    • سیلندر گاز و کپسول گاز هر دو یکی هستند اما در عرف بازار کلمه کپسول گاز رایج تر است اما در لایه ی مصرف کننده و فروشندگان تخصصی و حرفه ای از کلمه سیلندر بیشتر استفاده می کنند. هر چیز در بسته ای کپسول تلقی می شود، کپسول خوراکی دارویی، کپسول خوراکی قهوه، کپسول گاز کمپینگ. اما سیلندر اصولاً شامل سیلندرهای فولادی بدون درز یا درزدار هستند.

  16. کپسول گاز خانگی با کپسول گاز صنعتی تفاوت دارد ؟

    • سیلندهای گاز خانگی ( کپسول گاز خانگی ) اصولاً سیلندرهایی هستند که فشار پایین را تحمل می کنند چون برای گازهای هیدروکربنی که اصولاً فشار خیلی پایینی دارند تحمل می کنند اما سیلندر گازهای صنعتی اصولاً فشارهای بالایی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ بار را تحمل می کنند و برای گازهای صنعتی و آزمایشگاهی استفاده می شوند.

  17. رنگ اسناندارد سیلندر گاز اکسیژن چیست ؟

  18. چرا قیمت فروش سیلندر گاز گرون شده ؟

    • بدلیل افزایش نرخ ارز، افزایش هزینه های واردات مواد اولیه تولید سیلندر گاز و افزایش قیمت شیر سیلندر گاز قیمت سیلندر گاز افزایش پیدا کرده.

  19. قیمت کپسول گاز ۴۰ لیتری ؟

    • برای اطلاع از قیمت ها لطفاً با واحد فروش تجارت بین الملل گاز دایان تماس بگیرید.
      شماره تماس: ۲۲۰۷۰۷۱۸-۰۲۱ داخلی: ۱۰۱، ۱۰۳، ۱۰۷

  20. آیا سیلندر گاز آلومینیومی در ایران تولید میشود؟

  21. سیلندر گاز فولادی یکپارچه چیست ؟

    • سیلندرها دو دسته می باشند:
      ۱- سیلندرهای یکپارچه که در این سیلنرها هیچ نوع جوشی در بدنه وجود ندارد.
      ۲-سیلندرهای جوشی که این سیلندرها ۲ یا ۳ تکه هستند.

  22. سیلندر گاز ۵۰ لیتری پارس ام سی اس رو قیمت فروش میدین ؟

    • سلام
      برای اطلاع از قیمت ها لطفاً با کارشناسان فروش شرکت دایان گاز تماس حاصل فرمایید.
      شماره تماس: ۰۲۱۲۲۰۷۰۷۱۸ داخلی:۱۰۱، ۱۰۳، ۱۱۰، ۱۱۲، ۱۱۵

  23. کپسول ها برای ذخیره سازی ونگهداری چه گاز هایی مورد استفاده میشود؟

    • کپسول (سیلندر) گاز برای انواع گازهای خالص و خلوط های گازی _که این گازها می توانند بی اثر، قابل اشتعال، خورنده یا مخلوطی از آنها باشد_ استفاده می شود.

  24. دیدگاه *کپسولهای سیلندر چند لایه هستند؟

    • کپسول (سیلندر) گاز یک لایه هستند که ضخامت آنها معمولاً ۵/۳ میلی متر می باشد.

  25. دیدگاه *سیلندر گاز از چه جنسی ساخته میشود؟

    • کپسول (سیلندر) از جنس فولاد و آلومینیوم است. کپسول های گازی ایرانی موجود در شرکت دایان گاز از جنس کرم ملیبدن می باشد.

  26. دیدگاه *برای شناسایی محصول داخل کپسول میتوان ازروی رنگ نوع محصول را تشخیص داد؟

    • برای شناسایی گاز داخل کپسول( سیلندر ) معمولاً باید به همین شکل باشد که از روی رنگ بدنه یا شانه سیلندرمطابق با استاندارد به محتوای گازی داخل کپسول پی برد. اما به همین قضیه نمی توان اکتفا کرد زیرا در مواردی این موضوع رعایت نمی شود و می بایست اطلاعات مورد نیاز را از شرکت تأمین کننده درخواست کرد.

  27. دیدگاه چند نوع کپسول گاز داریم؟

  28. دیدگاه *کپسول گازبرای ذخیره سازی ونگهداری چه گازهایی مورد استفاده قرار می گیرد؟

    • کپسول گاز یا همان سیلندر گاز برای انواع گازهای خالص و مخلوط های گازی مورد استفاده قرار می گیرند.

  29. دیدگاه *کپسول های گازدر چند سایز تولید میشوند؟

    • کپسول های گاز در سایزهای مختلفی تولید می شوند. در سایزهای ۲، ۵، ۱۰، ۲۰، ۴۰، ۵۰ لیتری و در خارج از ایران کپسول های ۱۰۰ لیتری نیز موجود است.

  30. دیدگاه *قطر کپسو لهای گاز چند سانتی متر است؟

    • کپسول های گاز بسته به نوع و شرکت سازنده آن می تواند متفاوت باشد ولی کپسول های ( سیلندرهای) ۲۰،۴۰،۵۰ لیتری داخلی موجود در شرکت دایان گاز ۲۳۲ میلی متر می باشد.

  31. تمام کپسولهای گاز به صورت ایستاده ساخته میشود؟

  32. دیدگاه *کپسول گاز از جنس استیل هم تو لید میشود؟

  33. سلام.ترکیب داخل سیلندرهای گاز ۱۵ کیلویی پروپان هست یا بوتان و به چه نسبتی؟ممنون

    • سلام وقت بخیر
      گاز پروپان: این گاز اصلی‌ترین ترکیب موجود در سیلندر است و به عنوان سوخت استفاده می‌شود.
      گاز بوتان: در برخی از سیلندرها، پروپان با بوتان (C₄H₁₀) مخلوط می‌شود. نسبت این مخلوط معمولاً بین ۱۰ تا ۵۰ درصد بوتان و بقیه پروپان است، که به عنوان گاز مایع (LPG) شناخته می‌شود

  34. دیدگاه *چندنوع سیلندرداریم وبرای چه کاربردهایی استفاده میشود/

    • سلام وقت بخیر
      به طور کلی سیلندر ها انواع مختلفی مثل سیلندر گازهای صنعتی، گاز خانگی، آزمایشگاهی و کامپوزیتی وجود دارند.

  35. دیدگاه *عمرمفیدسیلندرها چقدر است/

    • سلام وقت بخیر
      عمر مفید سیلندرهای گاز تحت فشار معمولاً حدود ۲۰ سال است. این عمر مفید به شرایط نگهداری، نوع سیلندر و انجام تست‌های دوره‌ای بستگی دارد.
      نکات کلیدی درباره عمر سیلندرها:
      تست هیدرواستاتیک: سیلندرها باید به طور دوره‌ای تست هیدرواستاتیک شوند. این تست معمولاً هر ۵ سال یک بار برای سیلندرهای دی‌اکسید کربن و هر ۲ سال یک بار برای سایر انواع سیلندرها انجام می‌شود.
      پاسخگویی به تست‌ها: اگر سیلندر در تست‌های دوره‌ای موفق باشد، می‌تواند تا پایان عمر مفید خود مورد استفاده قرار گیرد. در صورت عدم موفقیت در این تست‌ها، سیلندر باید از رده خارج شود.
      استانداردها
      استانداردهای ملی ایران، مانند استاندارد ۶۷۹۲، به تعیین شرایط و الزامات مربوط به ساخت و نگهداری سیلندرها پرداخته و به ایمنی و کارایی آن‌ها کمک می‌کند.
      به طور کلی، رعایت شرایط نگهداری مناسب و انجام منظم تست‌های لازم می‌تواند به افزایش عمر مفید سیلندرها کمک کند.

  36. دیدگاه *چه تفاوتی بین سیلندرهای استیل بافلزی است/

    • سلام وقت بخیر سیلندرهای استیل از فولاد ضد زنگ ساخته می‌شوند و در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی مقاوم‌تر هستند، در حالی که سیلندرهای فولادی معمولاً از فولاد کربنی ساخته می‌شوند و نیاز به نگهداری بیشتری دارند. سیلندرهای استیل سبک‌تر هستند و عمر طولانی‌تری دارند. انتخاب بین این دو بستگی به نیازهای خاص و شرایط محیطی دارد.

  37. دیدگاه *کپسولهای تحت فشار در قالب چه سایزهایی تولید میشوند/

    • سیلندرهای تحت فشار در سایزهای مختلفی تولید می‌شوند که بسته به نوع کاربرد و نیاز بازار متفاوت است. سایزهای رایج این کپسول‌ها شامل موارد زیر است:
      سیلندر۲ لیتری
      سیلندر۵ لیتری
      سیلندر۱۰ لیتری
      سیلندر۲۰ لیتری
      سیلندر۴۰ لیتری
      سیلندر۵۰ لیتری
      علاوه بر این، در برخی کشورها سیلندرهای بزرگتری مانند سیلندر ۱۰۰ لیتری نیز موجود است. این تنوع در سایزها به کاربران این امکان را می‌دهد که بسته به نیاز خود، سیلندر مناسب را انتخاب کنند.

  38. دیدگاه *کپسولهای گاز در چند مدل طراحی و ساخته میشوند/

  39. دیدگاه *ساخت کپسولهای گازدر ایران باچه استانداردی ساخته میشود/

  40. دیدگاه *رگلاتورها به چندنوع دسته بندی میشوند/

    • سلام وقت بخیر
      رگلاتور ها بر اساس نوع عملکرد ( خطی و سوئیچینگ) ، نوع توپولوژی (افزاینده و کاهنده)، نوع خروجی و همچنین تعداد مراحل دسته بندی می شوند .
      برای اطلاعات بیشتر می توانید با واحد فروش دایان گاز تماس حاصل بفرمایید.

  41. دیدگاه *ایا استاندارددرکل دنیا یکنواخت هستش/

  42. قیمت سیلندر گاز ۵۰ لیتری پارس ام سی اس چند است ؟

    • لطفاً برای الاع از قیمت های سیلندر پارس ام سی اس با شرکت دایان گاز تماس حاصل فرمایید.
      شماره تماس: ۲۲۰۷۰۷۱۸ داخلی:۱۰۱و۱۰۳و۱۱۰و۱۱۲و۱۱۵

  43. دیدگاه *چند نوع رگلاتورداریم/

    • از احاظ ساختاری ۲ نوع رگلاتور داریم: ۱-رگلاتور تک مرحله ای ۲- رگلاتور ۲ مرحله ای
      ولی از لحاظ نوع برای مصرف دارای تنوع بسیار است.

  44. دیدگاه *ایا استاندارددر کل دنیایکسان است یا به صورت متفاوت انجام میشود/

    • استانداردهای سیلندر گاز در کل دنیا یکسان هشتن و هر کشور بنا به استاندارد جهانی برای کشور خودش بومی سازی می کند اما جدای استاندارد جهانی نمی باشد.

  45. دیدگاه *در ساخت سیلندرهای تحت فشار از چه موادی استفاده میشود/

    • از انواع آلیاژها مثل فولاد منگنزی یا کروم مولیبدنی و آلومینیومی استفاده می شود.

  46. دیدگاه *رگلاتورها به چنددسته تقسیم میشوند/

    • از احاظ ساختاری ۲ نوع رگلاتور داریم: ۱-رگلاتور تک مرحله ای ۲- رگلاتور ۲ مرحله ای
      ولی از لحاظ نوع برای مصرف دارای تنوع بسیار است.

  47. دیدگاه *برای ذخیره سازی حجم گاز فشرده بیشتر از چه واحدهایی میتوان استفاده کرد/

  48. دیدگاه عمر کپسولهای کمپوزیت فیبری بیشتر است یا استیل/

    • به گروهی از سیلندرها به اندازه‌های مشابه را با هم سوار کرده و به یک سیستم چندشاخه وصل می‌کنند تا ظرفیت ذخیره‌سازی بزرگتری از یک سیلندر استاندارد به دست آید بانک سیلندر یا بانک ذخیرۀ گاز گفته می‌شود.

    • سیلندرهای کمپوزیت فیبری در اصل برای طول عمر محدود ۱۵، ۲۰ یا ۳۰ ساله ساخته شده بودند در حالی که امروزه از سیلندرهای استیل تا حدود ۷۰ سال استفاده می‌شود و حتی اگر آزمایش و بررسی مرتب انجام شود بیشتر از این هم قابل استفاده خواهند بود. سیلندرهایی که کمپوزیتی هستند تا وقتی آسیبی نبینند عمر نامحدود ( non-limited-life ) خواهند داشت.

  49. دیدگاه *به چه ساختاری از یک سیلندررا بانک ذخیره گاز می گویند/

    • به گروهی از سیلندرها به اندازه‌های مشابه را با هم سوار کرده و به یک سیستم چندشاخه وصل می‌کنند تا ظرفیت ذخیره‌سازی بزرگتری از یک سیلندر استاندارد به دست آید بانک سیلندر یا بانک ذخیرۀ گاز گفته می‌شود.

  50. جنس سیلندر های R600a از چیست؟

  51. سلام
    من یک سیلندر گاز ۱۰ لیتری که شامل co با غلظت ۰٫۳Mol% با گاز بالانس N2 هست موجود دارم. فشار سیلندر ۱۵۰ بار میباشد.
    میخام بدونم با چه فرمولی میشه این غلظت رو تبدیل به ppm کرد.
    یعنی co چند ppm میباشد.
    تشکر

  52. قیمت سیلندر ۵۰ لیتری چند ؟

  53. قیمت فروش سیلندر ۱۰ لیتری رو میفرمایید ؟

  54. دیدگاه *سلام قیمت سیلندر سراج لطفا

  55. دیدگاه *سیلندر ایرانی موجود دارید؟

  56. آیا دایان گاز ، سیلندر گاز با برند سراج خوی موجود دارد ؟

  57. قیمت سیلندر یا کپسول گاز اکسیژن ۴۰ لیتری مارک سرح خوی چقدر است ؟

  58. دیدگاه *سلام وقت بخیر قیمت سیلندر ۵۰ لیتری لطفا

  59. دیدگاه *سلام وقت بخیر قیمت سیلندر ایرانی رو میخواستم

    • سلام وقت بخیر
      لطفا برای دریافت قیمت با واحد فروش دایان گاز تماس بگیرید.

  60. سلام وقت بخیر
    لطفا قیمت سیلندر ۱۰ لیتری سراج را اعلام فرمایید.

  61. قیمت کپسول و سیلندر ۴۰ لیتری گاز اکسیژن مارک سراج خوی چند است ؟

    • سلام وقت بخیر برای دریافت قیمت لطفا با واحد فروش دایان گاز واحد ۱۰۷ تماس بگیرید: ۰۲۱۲۲۰۷۰۷۱۸

  62. دیدگاه *سلام وقت بخیر سیلندر دو لیتری موچود دارید؟

    • سلام وقت بخیر
      برای استعلام قیمت لطفا با واحد فروش دایان گاز داحلی ۱۰۷ تماس بگیرید
      ۲۲۰۷۰۷۱۸

  63. دیدگاه *قیمت ده عدد سیلندر ۴۰ لیتری ایرانی لطفا

    • سلام وقت بخیر
      برای استعلام قیمت لطفا با واحد فروش دایان گاز داحلی ۱۰۷ تماس بگیرید
      ۲۲۰۷۰۷۱۸

    • سلام وقت شما بخیر
      برای استعلام قیمت لطفا با واحد فروش دایان گاز داحلی ۱۰۷ تماس بگیرید
      ۲۲۰۷۰۷۱۸

  64. دیدگاه * سلام سیلندر ایرانی موجود هست؟

    • سلام وقت بخیر
      بله برای اطلاع از قیمت لطفا با شماره ۰۲۱۲۲۰۷۰۷۱۸ داخلی ۱۰۷ واحد فروش دایان گاز تماس بگیرید


[بالا]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *