هیدروژن سبز  تولید شده از سوخت مصرفی صنایع از اهداف پیش روی شرکت های مختلف برای دستیابی به انرژی‌های تجدیدپذیر است. که در راستای تلاش‌های صورت گرفته درجهت تضمین آینده‌ی سبزبرای صنعت جهانی می باشد. شرکت توپسو ( متخصص فناوری کربن‌زدایی ) قصد دارد بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین کارخانه تولید الکترولیزگر جهان را در مقیاس صنعتی بسازد.

این شرکت امروز، در تاریخ ۲۳ مه، اعلام کرد: هدفش کاهش گازهای گلخانه‌ای در بخش‌های Power-to-X ( تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی‌های دیگر ) و بخش‌های پرچالش مانند حمل‌ونقل، مواد شیمیایی، فولاد و سیمان است.

صنایع سنگین مسئول انتشار حدود ٪۲۲ از دی‌اکسید کربن ( CO2 ) جهانی هستند. که %۶٫۵ و %۷  آن از طریق تولید فولاد و سیمان به وجود می‌آید.

این کارخانه، که در هرنینگ دانمارک ( Herning Denmark ) واقع‌شده است، سلول‌های الکترولیزگر اکسید جامد ( SOEC ) را تولید می‌کند. و قرار است در سال ۲۰۲۴ راه‌اندازی شود. همچنین این کارخانه ظرفیت سالانه MW 500 ( مگاوات ) با پتانسیل ارتقاء به GW 5  ( گیگاوات ) را خواهد داشت.

الکترولیزگرها به‌منظور جداسازی آب به اجزای تشکیل‌دهنده آن، یعنی هیدروژن و اکسیژن، از الکتریسیته استفاده می‌کنند.

اگر الکتریسیته از طریق فرآیندهای تجدیدپذیر تولید شود، هیدروژن تولیدشده از طریق آن نیز « سبز  » در نظر گرفته می‌شود. زیرا سبب  انتشار CO2 نشده است.

پروژه توپسو یکی از چند پروژه هیدروژن سبز در مقیاس بزرگ است که در حال ‌توسعه است.

مصر در حال برنامه‌ریزی تعدادی از این پروژه‌ها است که تا سال ۲۰۳۰ به ظرفیت ۴ گیگاوات الکترولیزگر و تولید نزدیک به نیم میلیون تن هیدروژن سبز در سال کمک می‌کند.

رولاند بان ( Roeland Baan ) مدیرعامل توپسو، با بیان اینکه توپسو _مایل و قادر است_ از تلاش‌هایی که در جهت حفاظت از محیط‌زیست در جامعه انجام می‌شوند، حمایت کند. وی افزود: « با کارخانه جدید تولید الکترولیزگر، شرکت ما در سرعت بخشیدن به راه‌حل‌های Power-to-X در ابعاد تجاری پیشرو است. و ما این کار را با یک فناوری بسیار نوآورانه انجام می‌دهیم. که از آنچه در حال حاضر در بازار وجود دارد پیش افتاده است. »

این شرکت در حال گفتگوهای پیشرفته با شرکای بالقوه در مورد توافقات و تعهدات خرید آتی ظرفیت ذخیره است. و همچنین قصد شرکت از ایجاد این پروژه تحقق هدف EU ( اتحادیه اروپا ) مبنی بر عدم اتکا به واردات انرژی از مناطق دیگر است.

بان می‌افزاید: « توافق بین کمیسیون EU و چهار کشور دریای شمال گام مهمی در گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر است. »

«مأموریت شرکت ما کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای جامعه به میزان ۱۲ میلیون تن CO2 در سال ۲۰۲۲ است.»

عملیات ساخت این کارخانه در نیمه دوم سال منوط به مصوبات آغاز می‌شود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *